Nobia, INVITAs moderselskab, er ét af de første køkkenfirmaer med videnskabelige klimamål i henhold til Science Based Targets.

Som en del af Nobias nye bæredygtighedsstrategi er nye klimamål baseret på videnskabelig grund blevet sat. Nobias klimamål er nu blevet godkendt af Science Based Targets-initiativet.

Bæredygtighed er en grundsten i Nobias strategi. Virksomheden har siden 2017 arbejdet ud fra den nuværende bæredygtighedsstrategi og har i løbet af efteråret opfyldt alle bæredygtighedsmål for perioden 2017–2020. Blandt andet bruger samtlige Nobias produktionsanlæg og egne butikker nu 100% vedvarende energi. I løbet af efteråret er der blevet udarbejdet en ny strategi med mål for 2021–2026.

"Vi har nu vedtaget vores nye strategi, og klimaspørgsmålene er i centrum for vores arbejde fremover. Vi ønsker at bidrage til at opfylde Paris-aftalen og forebygge de værste konsekvenser af klimaforandringerne og har derfor baseret vores klimamål på, hvad vi ifølge den nyeste forskning skal gøre for at bidrage," siger Amanda Jackson, bæredygtighedschef hos Nobia.

Nobias klimamål er nu blevet godkendt af Science Based Targets-initiativet. Målene er:

  • Nobia skal reducere CO2-udledningerne fra driften og egne transporter (scope 1 og 2) med 72% inden 2026 (basisår 2016). Nobia skal samarbejde med leverandører for at reducere deres CO2-udledninger fra både produktion og anvendelse.
  • Mindst 70% af Nobias leverandører (baseret på CO2-udledninger) skal have Science Based Targets (videnskabelige klimamål) senest 2025.

"Bæredygtighed er et forretningskritisk spørgsmål for os, og at vi baserer vores klimaarbejde på videnskabelig grund ser vi som en forretningsmæssigt klog beslutning. At vi har fået målene godkendt, føles fantastisk, og nu håber vi, at ikke kun vores leverandører og samarbejdspartnere, men også andre køkkenleverandører går samme vej, så vi bliver flere, der handler på klimaspørgsmålet ud fra videnskabelig grund," siger Amanda Jackson.