Ind med naturen og personlig stil - ud med det gamle badeværelse

Hver anden har et badeværelse, som er mere end 10 år gammelt. Mange har derfor et nyt badeværelse på ønskesedlen, og når det bliver renoveret, så rykker naturen og den personlige stil ind. Træ – både lyse og mørke træsorter – er in.

 

Tag naturen med ind i badeværelset

”Danskerne har for alvor taget fat på at forny både bad og køkken efter de magre år. Det ser vi som et godt tegn på, at der igen er positive forventninger til økonomien og fremtiden ude i hjemmene,” siger Louise Byg Kongsholm, trendforsker i Pej Gruppen.

Badeværelset står højt på ønskesedlen, når der skal investeres i boligen. Hver femte har et ønske om at sætte badeværelset i stand.

”Danskerne er ikke til krummelurer på badeværelset – her er godt dansk design med stramme linjer kommet for at blive. Men mange vælger gerne nye materialer og nye måder at indrette sig på. Træ blev først in i køkkenet, men er nu også kommet til badeværelset. Det hele skal tilsættes masser af personlig stil og hygge, så man kan se, hvem der bor i boligen,” siger marketingdirektør hos INVITA.

Forskellige træsorter er in

Invitas grebsløse model Highline findes i forskellige træsorter, f.eks. i lys eg, som giver et rent nordisk udtryk, mens badserien Glød og Ikon passer til dem, der ønsker det massive egetræ, som giver flotte kontraster og en særlig varm og hyggelig oplevelse af badeværelset.

”Jeg tror, at ’træbølgen’ handler om, at mange af os har en travl hverdag, hvor vi længes efter at være tæt på naturen og de naturlige materialer og farver. Et ekstra plus ved træ er, at det bare bliver smukkere ved at blive brugt”.

Ønsket om at være tæt på naturen handler også om bæredygtighed. Hos Invita kan du vælge FSC-certificerede bordplader i massiv træ, og mange af badelementer er certificeret af Dansk Indeklima Mærkning. Det giver dermed den enkelte sikkerhed for, at materialerne ikke afgiver skadelige partikler eller stoffer.

Slut med rod i skuffer

Badeværelset skal ikke være et sterilt udstillingsrum. Det skal først og fremmest fungere optimalt i hverdagen, det skal være godt designet og kunne holde sig pænt i mange år. Og så må det rigtig gerne være et hyggeligt rum, hvor der er tænkt over detaljerne.

”Vi har designet en helt ny serie af skuffeindsatser til badeværelset i træ og Corian, der én gang for alle gør op med rodede skuffer. Her er der plads til alle de småting, som vi har på badeværelset”.

Det behøver ikke koste en formue

”Vi har et billede af, at det er meget dyrt at sætte badeværelset i stand. Ofte kan man komme rigtig langt med at skifte badeværelsesmøblerne, male vægge, skifte håndklæder, forhæng, sætte planter ind sammen med personlige ting og måske lave en hyggelig siddeplads ved vinduet. Det koster ikke en formue”.

Ikke to boliger og badeværelser er ens. Invita har derfor fokus på at inspirere og rådgive om, hvad der passer bedst til det enkelte badeværelse. Badeværelset kan være stort eller lille, og man kan have et ønske om den store renovering eller den mindre ansigtsløftning.

Hvad koster et nyt badeværelse?

Badmodel Square i farven Søsten

Vejen til dit nye badeværelse