Hver anden har et badeværelse på +10 år

En ud af fem ønsker sig et nyt badeværelse, og det hænger nok sammen med, at hver anden dansker har et badeværelse, der har mere end 10 år på bagen. Det viser ny analyse fra Voxmeter. Badeværelset er ’det dyre rum’ at renovere, men det behøver ikke koste en formue at friske det op.

Athena bad sort

Bad Athena.

”Mange danske badeværelser er gamle og slidte, og derfor drømmer mange om et nyt, men alligevel bliver renoveringen af badeværelset tit ved snakken. Det hænger nok sammen med, at vi har et billede af, at det er frygteligt dyrt at få ordnet bade-værelse. Sådan behøver det bare ikke at være. Ofte kan man komme rigtig langt med at skifte badeværelsesmøblerne, give væggene en overhaling og skifte hånd-klæder og andre ting – og det koster ikke en formue,” siger marketingdirektør fra Invita Køkkener.

For at få luft under danskernes badeværelsesdrømme har Invita her i foråret særligt fokus på badeværelsesmøbler og rådgivningen om, hvad der passer godt til det en-kelte badeværelse – stort eller lille – totalrenovering eller ’ansigtsløftning’. Oveni kan badeværelsesmøblerne i foråret betales over to år uden meromkostninger i for-hold til at købe kontant.

Naturen ind i badeværelset

”Selv om der kan være langt tilløb til at gøre noget ved badeværelset, så er dansker-ne mere frie og modige, når der skal vælges badeværelsesmøbler i forhold til, når køkkenet skal skiftes. Det skyldes, at det ikke er nær så stor en udskrivning at skifte nogle få badeværelsesmøbler som at skifte de mange skabe, der ofte er i et køkken”.

Derfor er det mange slags badeværelsesmøbler, der bliver købt – ikke bare hvide skabe. Mange er vilde med at bringe naturen ind i badeværelset i form af træele-menter, der skaber varme og hygge. De høje fritstående porcelænsvaske er røget ud i kulden igen til fordel for nedfældede vaske i bordplader i f.eks. marmor, corian eller granit.

Hvis fliserne skal skiftes, må de gerne være meget store og f.eks. sandfarvede, som passer flot til træmøbler på badeværelset.

Everline modehvid | Greb Everline Eg natur

Bad Everline med greb Everline Eg natur

Ikon bad badeværelse

Badeværelse Ikon.

Træ er in

”Træ hygger og er rart at røre ved. Først så vi, at træet kom stærkt tilbage i de nye køkkener, og nu ser vi samme tendens i badeværelserne." Eksempelvis er der mange, som vælger sort eg eller lameller: Ikon.

Danskerne vil gerne sætte deres personlige præg på badeværelset – akkurat som i køkkenet.

”Badeværelset skal først og fremmest være funktionelt, så det fungerer rigtig godt i hverdagen, og så er det et ekstra plus for mange, hvis badeværelset ikke ligner na-boens. Og ofte skal der ikke så meget til. Det kan være anderledes greb eller en ny farve på trælågerne, der gør badeværelset anderledes og personligt”.

Vejen til dit nye badeværelse