Inspiration fra den nordiske mad

 Fuld udnyttelse 
 af pladsen 

Inspiration fra den nordiske mad

Da Karen Lorenzen og hendes mand og tre børn flyttede til den store lejlighed i Københavns centrum skulle der først en større renovering til. Det gamle køkken blev straks revet ned. Her skulle et nyt til, som opfyldte de mange krav, som familien havde til funktionalitet og æstetik.

Inspiration fra den nordiske mad

Lyset, det stilrene og det bløde

”Vi holder af ny nordisk mad og ville gerne bringe inspirationen derfra over i vores nye køkken. Det handler om lys, det stilrene og ’det bløde’, som træet bidrager med,” fortæller Karen Lorenzen. Valget faldt på Invita som leverandør af det nye køkken inden for serien Futura og Athena. ”Der var et super samarbejde mellem os, Invita og vores arkitekt om hele køkkenet, som både indeholder speciallavet snedkerarbejde og Invitas køkkenelementer,” siger Karen Lorenzen.

Fuld udnyttelse af pladsen

Pladsen skulle udnyttes optimalt, og det blev den bl.a. ved hjælp af nogle meget store overskabe i køkkenet. Desuden er der lavet en firkantet, speciallavet rumdeler, som indeholder ovn, skuffer, skabe og hylder. Den flotte og specielle rumdeler integrerer også køkkenet med stuen og indeholder tillige en ekstra bordklap. Og i underskabene er der sokkelskuffer, så intet plads er spildt.

Inspiration fra den nordiske mad
Inspiration fra den nordiske mad
Bryggersløsning med flotte trælåger

Hele familiens rum

Køkkenet er hele familiens rum, hvor der bliver lavet god mad, børnene på 6, 8 og 11 år tumler og læser lektier der, manden i huset brygger øl, familien spiser i den hyggelige spisekrog, og der er plads til, at gæster kan få en drink og nyde synet fra den franske altan.